Categorieën

Beleggen is een slimme zet als je je vermogen wilt vergroten. Hoewel de meeste ondernemers beleggen in onstoffelijke zaken zoals obligaties, aandelen en fondsen, kan je ook in goederen beleggen. Goud is een goede investering als belegging, omdat het relatief veilig is.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Goudprijzen blijven vrij stabiel, kijk bijvoorbeeld eens naar de goudprijs van Holland Gold. In dit artikel vertellen we je alles over beleggen in goud.

Een eeuwenoud gebruik

Goud wordt al eeuwen gezien als één van de meest waardevolle metalen. Rijkelui in het verleden hadden vaak een kluis waar goud in bewaard werd, dat vaak generatie op generatie werd doorgegeven. Het klinkt daarom wellicht een beetje ouderwets om te investeren in goud. Toch is en blijft goud een waardevol metaal en een ideale manier van beleggen.

De huidige goudprijs

Hoewel de goudprijs redelijk stabiel blijft, verandert deze altijd wel een beetje. De goudprijs is momenteel aan het stijgen en de huidige prijs ligt op zo’n 60 euro per gram. Net als bij alle andere manieren van beleggen is het verstandig om de koersen altijd goed in de gaten te houden, zodat je weet wanneer het moment daar is om je goud te verkopen. Het doorverkopen van goud doe je in de meeste gevallen aan andere beleggers of aan mensen die edelmetalen opkopen om er ofwel kunst, ofwel sieraden van te maken. Goud als grondstof blijft altijd populair.

Voordelen

We zitten momenteel in een behoorlijke inflatie. Goud is daarom een ideale bescherming van jouw koopkracht. Goud is namelijk in de afgelopen eeuwen nooit echt onderhevig geweest aan inflatie. Bovendien heeft goud een onverwacht hoog rendement behaald in de afgelopen jaren. Namelijk een rendement van zo’n 9% per jaar. Hiermee is goud op dit moment één van de beste beleggingen die je kan maken. De goudprijs is aan het stijgen en in de komende jaren zal het verkopen van goud veel kunnen opleveren. Naast investeren in fysiek goud kun je ook kiezen voor het kopen van aandelen in goud. Maar met de huidige inflatie haal je waarschijnlijk meer koopkracht bescherming uit de aanschaf van fysiek goud.

Nadelen

Er zitten ook nadelen aan beleggen in goud. Ten eerste neemt beleggen altijd een zeker risico met zich mee, al zit je met beleggen in goud wel vrij veilig. Het grootste nadeel aan beleggen in goud is dat je er niks mee kunt zolang je het in je bezit hebt. Je maakt er immers geen winst op door dividend of rente. Je hebt pas daadwerkelijk wat aan je investering zodra je je goud doorverkoopt voor een hogere prijs dan je hebt ingekocht. Als je snel meer geld wil verdienen, is beleggen in goud dus niet de beste optie.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als er iets is dat de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, dan zijn het wel de energietarieven. Maandenlang schommelden de prijzen voor…
In de wereld van snelgroeiende bedrijven is het bijna onvermijdelijk dat je huidige bedrijfspand op een gegeven moment te klein wordt. Heb je al…
In het huidige zakelijke landschap is de perceptie van klanten als absolute ‘koning’ of ‘koningin’ aan het verschuiven. Hoewel klanten van het…
Bamboe producten schieten als paddenstoelen uit de grond; net als de plant zelf! Dat is niet zo vreemd, want deze groene stengels hebben heel veel…
Elektrisch rijden moet de toekomst worden van onze mobiliteit. Na talloze rapporten over de CO2-uitstoot en schaarste aan fossiele brandstoffen, zou…
De ene ondernemer slaat het liever helemaal over, de ander organiseert er jaarlijks met veel plezier wel een paar: het bedrijfsuitje. Een moment waarop…