Categorieën

Het importeren van een bedrijfswagen uit het buitenland kan een aantrekkelijke optie zijn vanwege potentieel lagere kosten en toegang tot een breder aanbod van modellen die misschien niet beschikbaar zijn in jouw lokale markt. Echter, bij het importeren van een voertuig komen verschillende belangrijke overwegingen kijken, zoals regelgeving, belastingen en de noodzakelijke documentatie. In dit blog gaan we dieper in op wat je moet weten om dit proces soepel te laten verlopen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De rol van belastingen en invoerrechten

Een van de eerste zaken waar je rekening mee moet houden bij het importeren van een bedrijfswagen zijn de belastingen en invoerrechten die betaald moeten worden. Deze kosten kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het land van herkomst en het type voertuig. Het is essentieel om deze kosten vooraf goed in kaart te brengen om onaangename verrassingen te voorkomen.

BPM en btw

Bij het importeren van een bedrijfswagen naar Nederland moet je rekening houden met de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) en de btw. Deze belastingen zijn afhankelijk van de CO2-uitstoot van de wagen en de netto catalogusprijs.

Noodzakelijke documentatie voor import

Correcte documentatie is cruciaal bij het importeren van een bedrijfswagen. Zonder de juiste papieren kan je te maken krijgen met vertragingen bij de douane of zelfs boetes.

Het belang van het COC document

Een essentieel document dat je nodig hebt bij het importeren van een voertuig is het Certificaat van Overeenstemming (COC). Het COC document van COC Services bevestigt dat het voertuig voldoet aan de Europese standaarden. Dit document is vaak vereist om het voertuig geregistreerd te krijgen in Nederland.

Keuring en registratie

Zodra de bedrijfswagen in Nederland aankomt, moet het voertuig gekeurd worden door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze keuring is nodig om te bevestigen dat de wagen veilig is en voldoet aan alle Nederlandse verkeersnormen.

Stappen na de keuring

Na de keuring moet het voertuig officieel geregistreerd worden voordat het legaal op de Nederlandse wegen kan. Dit omvat het verkrijgen van een Nederlands kenteken en het afsluiten van de vereiste verzekeringen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Sinds de coronaperiode werken heel veel mensen thuis. En dat heeft natuurlijk voordelen. Er worden minder zakelijke kilometers gereden en de tijd kan…
SEO. We kunnen niet meer zonder. In deze steeds veranderende wereld is het des te belangrijker om op te vallen tussen de ontelbare websites die er…
De markt van tattoo salons is een fascinerende wereld vol creativiteit, expressie en individualiteit. In tegenstelling tot veel andere markten, is er…
Het overnemen van een bedrijf is een belangrijke stap die zorgvuldige planning en overweging vereist. Of u nu een ondernemer bent die op zoek is naar…
Als ondernemer kun je heerlijk doorgroeien in je eigen bedrijf, maar zal je helaas ook kosten kunnen maken. Als jij producten inkoopt om door te…
In 2024 zien we een voortzetting van de trend waarbij zit sta bureaus een onderdeel van de moderne werkplek worden. Deze bureaus zijn niet alleen…