Categorieën

Eén niet betaalde factuur kan al tot een faillissement leiden. Het kan je namelijk een negatieve ‘betaalreputatie’ opleveren. Veel zakelijke klanten en leveranciers kijken naar jouw rating (kredietscore) voor ze zaken met je doen. Weet jij wat jouw score is? We laten je graag zien wat je score is en wat dit betekent.

Verbeter je cashflow met flexibel zakelijk krediet. Ontdek gunstige financieringsopties in dit gratis whitepaper.

Inhoudsopgave

Kleintjes lopen achter

Ruim 80 procent van alle startende en kleinere ondernemers checken niet de kredietwaardigheid of kredietscore van hun toekomstige en bestaande (of vaste) afnemers. Zonde. Het geeft je veel inzichten en je kunt er enorme schade mee voorkomen. Grotere bedrijven en zeker financiële instellingen bekijken altijd jouw financiële reputatie voor ze zaken met je doen.
 
 
 

Wat is jouw kredietscore?

Welke betaalreputatie heb jij inmiddels opgebouwd? Enig idee? Geen nood. Creditsafe biedt ondernemers de mogelijkheid om te zien hoe kredietwaardig het eigen bedrijf is, maar ook hoe kredietwaardig (potentiële) zakenpartners zijn.
 

Rapport voor kredietscore

In de kredietrapporten van Creditsafe krijgen bedrijven een score van 0 tot 100. Deze score geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een bedrijf binnen nu en 12 maanden failliet gaat. Hoog risicobedrijven zijn gemarkeerd in het rood en kredietwaardige bedrijven in het groen. Zo kan iedereen binnen jouw bedrijf een weloverwogen beslissing maken bij het verstrekken
van kredieten of het evalueren van zakelijke kansen.
 
In het kredietrapport staat:
  • De kredietscore en het kredietlimiet
  • Volledige NAWgegevens
  • 5 laatste jaarverslagen
  • Directeursgegevens
  • Moeder en/of dochtermaatschappijen
  • Insolventie / Faillissementsinformatie
  • Betaalgedrag
  • Historie / Wijzigingen
 

Wat kan ik met een kredietscore?

Als je inzicht hebt in de kredietscore van je klanten levert je dat veel voordelen op. Je kunt op basis daarvan kiezen om geen zaken te doen met partijen die mogelijk niet of niet op tijd betalen of binnenkort failliet dreigen te gaan. Selecteer je klanten kritisch. Ga niet zomaar akkoord met latere betalingen, maar vraag je af:
  • Hoe lang duurt het tot je je geld krijgt?
  • Hoeveel kost het je om te wachten?
  • Met wie je precies zaken doet?
 
Verbeter ook je eigen betaalgedrag. Dit is van levensbelang! Jouw betaalgedrag is bekend bij iedereen die dat wil weten. Dus als iemand de keuze heeft tussen jou en je concurrent die wel op tijd betaalt, is de keuze snel gemaakt. 
 

Wil jij je voorraad aanvullen of betalen je klanten laat? Dit kan je makkelijk oplossen met flexibel zakelijk krediet. Leer hoe jij je cashflow verbetert en financiële stabiliteit kan bereiken met dit gratis whitepaper.

Lees ook…
Start-ups zijn voor ondernemers een spannend en potentieel lucratieve investering, maar er komen ook grote risico’s bij kijken. In dit artikel…
i.s.m.
Misschien droom je wel van een eigen bedrijfspand. Bijvoorbeeld omdat je nu huurt, en je alvast wilt investeren voor je oude dag. Of je huidige pand…
De winstmarge op jouw producten of diensten is een belangrijke graadmeter van de gezondheid van je onderneming. Bereken je winstmarge snel met onze…
Steeds meer mkb-bedrijven kiezen voor crowdfunding om financiering voor projecten of innovaties binnen te halen. Die populariteit is begrijpelijk, maar…
Solvabiliteit berekenen is essentieel voor elke ondernemer die inzicht wil krijgen in de financiële gezondheid van zijn of haar bedrijf. De…
Werken vanuit de eigen woning biedt een aantal voordelen voor kleine ondernemers. Niet alleen kun je (meestal) werken zonder afgeleid te worden door…