Categorieën

In samenwerking met
Langzame internetverbindingen op de werkvloer zijn niet alleen frustrerend, maar schaden ook de productiviteit. In dit artikel delen we 11 eenvoudige stappen om je internetsnelheid te verhogen en de connectiviteit van je bedrijf te optimaliseren.

Inhoudsopgave

Profiteer nu van tijdelijke korting op Zakelijk Internet, razendsnel en veilig. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig voor €30,- per maand. Check de speciale aanbiedingen voor ZZP of MKB.

Stap 1: check je huidige snelheid

Begin met het meten van je internetsnelheid. Dit kun je eenvoudig doen via een speedtest. Zo’n test meet zowel de download- als de uploadsnelheid. Over het algemeen is de uploadsnelheid lager, tenzij je gebruikmaakt van een glasvezelverbinding. Een speedtest geeft inzicht in de snelheid van je internet. Is die laag? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Stap 2: reset de router

Een simpele maar effectieve oplossing voor internetproblemen is het resetten van je router. Haal de router uit het stopcontact, wacht vijf seconden en sluit hem daarna weer aan. Deze handeling verhelpt veel voorkomende problemen met de internetsnelheid.

Stap 3: overleg met je provider

Test na het resetten van je router je internetsnelheid opnieuw met een speedtest. Is het probleem nu opgelost? Geweldig! Zo niet, dan kun je het best even met je internetprovider overleggen. Misschien is er netwerkonderhoud gaande. Of is het tijd om je router te vervangen als die verouderd is. Je provider kan je hierover adviseren.

Stap 4: controleer je bekabeling

Als een nieuwe router het probleem niet of niet volledig oplost, neem dan je bekabeling onder de loep. Probeer je modem zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt te installeren. Verouderde kabels kunnen ook een bottleneck zijn. Vervang deze door nieuwe kabels die precies lang genoeg zijn. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan een betere internetsnelheid.

Stap 5: installeer extra wifi-punten

Zeker in nieuwbouwpanden kan het een uitdaging zijn om overal goede wifi te hebben. Overweeg het gebruik van wifi-versterkers. Deze apparaten fungeren als een uitbreiding van je modem en verbeteren het wifi-signaal op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Denk aan het magazijn of in kantoorruimtes waar de verbinding tekortschiet.

Tip 6: zet 4G of 5G in

Als je bedrijfspand groot is of op een afgelegen plek ligt, kan het lastig zijn om een snelle en stabiele wifi-verbinding te garanderen. Overweeg in zulke gevallen een mobiele verbinding te gebruiken. Zeker het mobiele 5G-netwerk biedt uitstekende dekking.

Tip 7: werk software bij

Regelmatige updates voor je laptop, tablet of smartphone kunnen aanzienlijk bijdragen aan een snellere internetsnelheid. Vergeet ook niet je router te updaten. Stel bij deze update direct een sterk wachtwoord in om je apparatuur te beschermen tegen cyberaanvallen.

Tip 8: voer een virus- en malwarecontrole uit

Virussen en malware kunnen je internetverbinding aanzienlijk vertragen. Het is essentieel om een antivirusprogramma te installeren en regelmatig scans uit te voeren. Hiermee detecteer en verwijder je schadelijke software, wat direct resulteert in een snellere internetverbinding. 

Tip 9: sluit ongebruikte programma’s

Staan er veel applicaties of browserschermen open op je computer? Dit kan je internetverbinding vertragen. Sluit alle niet-noodzakelijke programma’s en overweeg je computer of telefoon opnieuw op te starten. Na de herstart is de internetverbinding vaak sneller.

Tip 10: elimineer storingen door apparatuur

Gebruik je in je werkruimte oudere, draadloze telefoontoestellen? Of staat je modem dicht bij andere elektronische apparaten zoals computers, speakers of printers? Deze apparaten kunnen storingen veroorzaken in het wifi-signaal. Probeer deze apparaten te verplaatsen en check of je internetverbinding verbetert.

Tip 11: upgrade naar zakelijk glasvezelinternet

Als je na alle voorgaande stappen nog steeds geen snelle internetverbinding hebt, is het misschien tijd voor een upgrade naar zakelijk glasvezel internet. In een moderne werkomgeving maken we steeds vaker gebruik van clouddiensten, bewerken we bestanden online en voeren we (video)gesprekken in hoge kwaliteit. Met een glasvezelverbinding ben je klaar voor de toekomst. Met snelheden tot 1 Gbit/s voor zowel uploaden als downloaden ben je verzekerd van een razendsnelle en stabiele internetverbinding.

Zet vandaag nog de stap naar sneller internet

Met deze tips om je internetverbinding te verbeteren, heb je alle handvatten in handen om de digitale infrastructuur van je onderneming te optimaliseren. Of het nu gaat om het updaten van je netwerkinstellingen of de overstap naar glasvezel, elke stap brengt je dichter bij betrouwbaarder en sneller internet.

Onderneem razendsnel met Zakelijk Internet. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig. Ontdek jouw aanbieding voor op je eenmanszaak of op kantoor.

KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…
Sinds de coronatijd werken veel werknemers remote of hybride. Het is daarom essentieel voor jou als ondernemer om efficiënte en effectieve online…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
i.s.m.
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…
i.s.m.
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een…